Missisquoi North Residence

Love of Quebec Rachel and Raphael fell in love with an old cottage on a huge piece of land bordering the Missisquoi River. It is impossible to think of changing location in these conditions, unless you throw your heart in the garbage. That leaves the house to change. That’s when we got back on the…

Read More

The Deslauriers House

This house, designed by Paul Bernier Architecte, is located on a plain near the Bromont Equestrian Center. The rural character of the area and the presence of equestrian activities set the tone for the design of this house. The project is built in three simple volumes with steeply sloping roofs. The layout and spacing of…

Read More

VUE Sutton

A magnificent site calls for a discreet project, which leaves all the space to nature, trees and valleys. Inspired by the site, the architectural intention was to develop a simple project, linked to the land by its shape, inviting the outside inside. Thus, the house, dark and sober, settles delicately on a plateau, while advancing…

Read More

The Southeast Pavilion

The integration of the residence in its natural environment is definitely the element that had the greatest influence on the project. With the objective of preserving a maximum of vegetation, it was agreed to position the house at the very beginning of the steep slope, in order to create a two-level dwelling. A transversal access…

Read More

Deslauriers House

Designed with the daily hustle and bustle of a large family in mind, this house nestled in the heart of a majestic forest is meant to be a place to live and grow. A desire to respect the context of its location and a willingness to take advantage of the best that nature has to…

Read More

Eccles Hill House

Restoration and enhancement of a late 19th century ancestral home located on the historic route taken by the Fenians in their attempt to invade Canada. In collaboration with L.McComber architecture in collaboration with Emmanuelle Dorais Renderings: Emmanuelle Dorais

Read More

La Grange

At the entrance to a sculpture park, the barn is an artist’s residence and studio. Circus artists, writers, painters and sculptors are welcomed there. A former agricultural barn with a timber frame covered with sheet metal, its recycling required a major structural intervention and an extension allowing the reception and work of artists in residence.…

Read More

L’Escalade

The project includes three distinct volumes connected by a walkway, each with its own vocation: bedrooms, entertainment and family room with kitchen and dining room. Interior Designer Danièle Petit, DP Espace Design Photos : Maxime Brouillette

Read More

La Tramontane

La Tramontagne, designed by Blouin Tardif Architects, was a challenge to allow for a large volume and a structure that allowed for a minimalist look. Note the large windows and the exterior finish in board and batten.

Read More

La Brèche

La Brèche was designed by and built in collaboration with _naturehumaine [architecture & design]. The residence stands out by its two distinct volumes – one building for the living spaces, and the other for the workshop and a guest ensuite. The minimalist architecture and the choice of natural and timeless materials allow the building to…

Read More